Gıda Ürünleri Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi

Faaliyet Alanları

Merkez bünyesinde oluşturulacak alt tematik laboratuvarlarda yöresel zenginliklerin milli ekonomiye yüksek katma değerli ürünler olarak kazandırılması için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Bu yöresel ürünlerden bazıları fındık, kivi, arı ürünleri (bal, polen, propolis,bal mumu, arı sütü, arı ekmeği, arı zehiri, apilarnil, arı larvası), balık, karalahana, top lahana (dürme), kuşpancarı, pezik (pazı), taflan (karayemiş), maviyemiş, kokulu üzüm, dağçileği (kocayemiş), fındık bahçesinde yetişen mantarlar (tavuk mantarı, bahçe mantarı vb), yaylalarda yetişen mantarlar (karakulak mantarı, evelek, geyik mantarı vb), altın çilek, ahududu, hoşuran (hoşkıran otu), galdirik, böğürtlen, cennet hurması, nane ve kekik, merolcan (dikenucu), doğal floradaki diğer tüm meyveler, danakıran otu, sarıkantaron, mendek,küçükdene, doğal floradaki tüm tıbbi ve aromatik bitkiler, kuzukulağı,kandil çiceği, sakarca,aslan pençesi,kabak,ısırgan, tül kuşkonmazı, orman gülü, süt ve süt ürünleri, töngel, şalgam vb.dir.


Ekleme tarihi: 07-02-2021 00:07:12