Halen ticari öneme sahip ve/veya ticarileştirilme potansiyeli olan gıda ürünleri ile tıbbi ve aromatik bitkilerin kimyasal analizlerinin yapılarak besin değerlerinin ortaya konulması, standartlarının belirlenmesi, sağlığa faydalı etkilerini ortaya çıkaracak olan etkin ve doğru kullanımının tespiti özellikle de bu gıdaların içerisinde bulunan biyoaktif etken maddelerin tanımlanması ve izolasyonu ile ilaç etken maddesi dahil katma değeri çok yüksek ürünlere işlenmesinin sağlanarak yeni fonksiyonel ürünlerin geliştirilmesi
Biyoaktif özelliğe sahip sağlıklı ve doğal gıda ürünleri geliştirilmesi ile beslenme sorunlarının giderilmesi ve insan sağlığı için kullanımının iyileştirilmesi
Merkezin faaliyet alanıyla ilgili konularda faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası kuruluşlar ile kamu ve özel kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapılanması içerisinde olunması
Ulusal ve uluslararası düzeyde eğitici ve tanıtıcı seminer, kongre, konferans, sempozyum gibi bilimsel toplantılar düzenleyerek veya yapılan toplantılara katılarak üretilen bilgilerin yayınlanması, yöresel gıda ürünlerini tanıtılması ve olabilecek tağşişler konusunda tüketicilerin bilinçlendirilmesi
AR-GE projeleri üretilmesi ve yürütülmesi ile yöresel gıdaların ekonomiye yüksek katma değerli ürünler olarak kazandırılması
Üniversitemiz araştırmacılarına laboratuvar imkanları sunarak ve bilimsel çalışmalarına destek vererek üniversitedeki bilimsel proje ve çıktıların kalitesini artırmak suretiyle üniversitemiz araştırma geliştirme potansiyeline katkıda bulunulması
Yönetmeliğimiz’de yer alan amaç ve faaliyet alanları ile örtüşen ve evrensel niteliklere sahip araştırma ve geliştirmeye yönelik bir merkez olunması hedefimizdir.